menu
Dieren

We delen onze woonboerderij met onze dieren. Zij zorgen voor een hoop levendigheid en vermaak. Graag stellen wij ze aan u voor.

Dit is Haska, onze Rottweiler. Zij is geboren op 27-06-2019.

Haska waakt over ons huis en erf. Zij is vast en zeker de eerste die je komt begroeten.

Bashim, volbloed arabier. Hij is geboren op 09-04-1998.

Bashim is met pensioen en geniet nu van welverdiende rust. Hij is als jaarling bij ons gekomen en Juliëtte heeft hem zelf opgeleid en getraind. Hij is klasse 4 (120 tot 160 km) in de endurance en heeft zelfs een prestatie predikaat behaald (klasse 4 met minimaal 3 winstpunten).

Morhaf, volbloed arabier. Hij is geboren op 01-05-2009.

Morhaf is een heel vrolijk paard, superslim en altijd in voor een spelletje. Voetballen is favoriet maar hij kent ook veel kunstjes zoals Spaanse pas, op commando liggen, rondje draaien, zijn voerbak brengen en nog veel meer.

El Escquido, volbloed arabier. Hij is geboren op 14-05-2009.

Escquido houdt van sprookjes maar dan in zijn eigen versie. ” De prins op het witte paard” is volgens hem “de man/vrouw op het prinselijke witte paard”. Escquido wil vorstelijk behandeld worden, dan doet hij alles voor je. Inmiddels heb ik zijn sprookjesboek gelezen en is de samenwerking prima.

En de oudste van het stel: Jessica, een Welsh Moutain pony, zij is geboren op 01-01-1992.

Jessica mag ook genieten van haar pensioen. Zij heeft een veelzijdige carrière achter de rug. Ze heeft samengestelde menwedstrijden gelopen in enkel- en tweespan. Ze heeft heel veel kinderen blij gemaakt doordat ze een brave lespony is geweest. Jessica heeft een veulen gehad en ze heeft een bliksemcarrière gehad als “postbezorg” pony. Al met al een actieve blije pony die nog regelmatig een sprintje door de wei trekt.

 

Op 23-08-2021 hebben wij helaas de moeilijke beslissing moeten nemen om Jessica te laten gaan, we koesteren de mooie en leuke herinneringen aan haar.

Onze zwarte panter Paka. Hij is geboren op 14-08-2015.

Paka vangt de muizen op ons erf. ” De kat uit de boom kijken” is heel toepasselijk voor hem. Kent hij iemand niet dan zal hij niet snel tevoorschijn komen. Maar als hij je vaker heeft gezien of gehoord komt hij vast een keer kopjes geven en kun je hem aaien.

Daan de haan met zijn harem.

We hebben een bonte verzameling aan kippen die verse eitjes leveren voor het ontbijt.

Steenuilen

Rondom ons erf leven een paar steenuilen. In september 2008 hebben we in samenwerking met de IVN een nestkast laten plaatsen. Nu maar hopen dat de uiltjes het een goede broedplaats vinden.

Rondom het erf.

Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de weilanden waar je een ree en foeragerende buizerd kunt spotten en in de zomermaanden kunt genieten van het gekwetter en de acrobatische toeren van de boerenzwaluw. Als u geluk heeft is het in de schemeruren mogelijk een das of vos te zien.