PAARDEN Bashim, geboren 09-04-1998:

In 1998 heb ik, Juliette Vervoorn, voor het eerst kennis gemaakt met endurance.
Omdat ik meteen na de eerste wedstrijd verslaafd was geworden, ging ik voorzichtig op zoek naar een paard waarmee ik verder zou kunnen gaan in de endurance. In 1999 kwam ik in contact met Bashim, hij was toen net een jaar en het was dus moeilijk te voorspellen wat hij later zou kunnen presteren. Ik viel voor zijn karakter, droog beenwerk en bovendien was het een black beauty. Bashim werd eind 1999 mijn eigendom en na veel grond- en wandelwerk hebben we in 2002 onze 1e wedstrijd gereden te Langdorp, België. In dat jaar zijn we ook in België gaan wonen. Op onze 3e wedstrijd te Lanaken zijn we 1e geworden!
We hebben 8 initiatiewedstrijden (klasse I in Nederland) gereden en toen zijn we overgestapt naar de Q1 (klasse II in Nederland). Bashim was nog steeds hengst maar werd steeds heftiger tijdens de keuringen en na lang wikken en wegen is hij in 2005 gecastreerd. Nadat we een aantal Q1 wedstrijden hadden gereden was de Q2 aan de beurt en in november 2005 hebben we onze eerste klasse I (=klasse III in Nederland) wedstrijd te Gruitrode gereden en behaalden we een tweede plaats met Best Condition!!  In 2006 een aantal wedstrijden in België gereden en in september van dat jaar Nederland weer eens opgezocht en hebben we in Groesbeek 105 km uitgereden.
In 2007 werd de overstap naar klasse IV gemaakt, de eerste poging was in Zelhem maar helaas werd Bashim op de 90 km afgekeurd. Op 1 september 2007 in Holten was onze tweede poging een klasse IV uit te rijden en dit keer werd hij wel goedgekeurd. Begin 2008 zijn we weer verhuisd naar Nederland en ondanks de drukte rondom de verhuizing is het gelukt om voldoende te trainen om nog eens een poging te wagen in Zelhem de 120 km uit te rijden. Dit keer wel met goed resultaat en hierna werden de plannen om naar de Heidedistanz in Duitsland te gaan definitief.
Op 19 juli 2008 was het dan zover, gestart om 24:00 uur voor onze 1e 160 km rit en het is gelukt, we behaalden een gedeelde 3e plaats!!!

Bangil SVA, geboren 30-05-2001

Helaas hebben we op 6 december 2013 Bangil in moeten laten slapen. Het was een paard met een speciaal karakter en hoorde bij ons. We zullen hem missen.

GR Morhaf, geboren 01-05-2009:
Bekijk het filmpje

Morhaf is de clown van het stel en ons “circuspaard”. Vrijheidsdressuur is zijn hobby en daar is hij erg goed in.
De toekomst: gevonden in Zuid-Duitsland, sinds juni 2010 staat hij bij ons. Hij mag nu nog een paar jaar lanterfanten in de wei maar daarna is het de bedoeling dat ik hem ook ga uitbrengen in de endurance. (Of misschien ga ik wel paardenvoetbal met hem doen want dat vindt hij erg leuk). */?>
El Escquido AO, geboren 14-05-2009

Hopelijk wordt Escquido een goede opvolger van Bashim.
 
DOOR Communicatie & Vorm