GROOMEN Onmisbaar bij de wedstrijden is de samenwerking met een groom of zelfs een groomteam, die het paard en de ruiter voor, tijdens en na de wedstrijd op de verschillende groompunten en op de vetgates verzorgen. Dit zijn alle voorkomende werkzaamheden: van het voeren en op- en afzadelen van het paard tot het erop toezien of ruiter genoeg eet en drinkt.

Rogier is mijn vaste partner en gebombardeerd tot hoofdgroom. Onze auto heeft hij omgebouwd tot super groomauto. We slapen comfortabel op het dak van de auto in een tent en hebben een mega koelkast. In totaal kunnen we ruim 250 liter water meenemen doordat we 2 grote watertanks op het dak kunnen plaatsen. En zo hebben we tal van faciliteiten aan boord om ons en het paard van alle (noodzakelijke) gemakken te voorzien.

Nadat de ruiter is vertrokken begint het ook spannend te worden voor de grooms; het vinden van de juiste groompunten op het juiste moment. Het is heel belangrijk om eerder dan de ruiter op het groompunt te komen, anders heeft het groomen natuurlijk geen zin. Dit klinkt makkelijker dan het vaak is. Al met al is het dus echt teamwerk. Een goed op elkaar ingespeeld team komt een heel eind!

2 leuke links:
 
DOOR Communicatie & Vorm